hasonló bejegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2017. június 30., péntek

Emelem a kalapom!


Tehát elirigyeltem a kalap ötletét. Abban talán sokan egyetértünk, hogy bizonyos ruhadarabokat tudni kell viselni. Nem is sok embert látni nyáron kalapban. Annak az egy nőnek, aki folyton kalapban jár a környezetemben megszámlálhatatlannak tűnő készlete van és meg kell, hogy mondjam, nagyon is öltözteti. Talán el se tudnám nélküle képzelni. Túl akarok lépni a "ciki, ugyan felvehetem-e kintre" kategórián és legalább strandra hordani.

Egy szalmakalapra hasonlító, natúr színű, szellős kalap volt az elképzelés. A fejhez illeszkedő részén szellősebb mintával, a karimáján tömörebbel. Olyan mintát nem találtam, ami igazán tetszett, de olyat többet is, aminek a formája inspirált. Körvonalazódott az, hogy nem akarok felhajtható vagy nagyon pörge karimát, mert azok a kalapok inkább csak díszítenek, de nem védenek.


Raffiára emlékeztet a fonal "megjelenése", de puha. Másrészről pedig az általam horgolt kalap középső része olyan, mint ha makramé lenne. Mármint a minta...

Fonal: Phil Mystere
Tű: 6 mm-es
Anyagszükséglet: egy gombolyag
Minta: saját tervezés

Soha ilyen gyorsan nem fogyasztottam el fonalat. Pénteken hozta a postás, vasárnap estére meg már értékelhetetlen mennyiség maradt belőle. (Kérdés, hogy azzal a kevéssel tudok-e valamit kezdeni.)

Mást is megmozgat a kalap készítés; a faces csoportban is ez a téma. :) A végén még menő lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...