hasonló bejegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2017. június 19., hétfő

A levendula

Nagy divattá vált a levendula. Már nem csak Tihanyban szerveznek levendula napokat, szedést, de itt Csongrád megyében is van legalább kettő hely (én ennyiről hallottam), ahol lehet szedni a kedves kis virágból.

Egy mórahalmi tanyán is volt ilyen rendezvény. Első ránézésre nem is olyan sok tő van, de sok gyűjtőzsákocska megtelt volna velük. A gyűjtőzsák – amelyet a gazda adott és legnagyobb bánatomra nem lehetett haza vinni – nem volt valami nagy, de az az igazság, hogy még nem is tudjuk, hogy pontosan mi lesz a hasznosítása. Az biztos, hogy díszként és lemorzsolva is felhasználásra kerül.

A levendulamező


Mini vásárban a levendulababák


A környék egyébként nagyon szép, csendes, nyugodt. Van a közelben egy bivalyrezervátum, ami nagyon tetszett. Élőhelyük egy dagonyázásra alkalmas tó és környéke, ahol madarak is fészkelőhelyre találnak. A tavacska közepén egy kilátó található, ahová pallósor vezet. 

A kilátó

A bivalyok először békésen feküdtek a fűben, majd az egyik gondolt egyet és keresztülgázolt a tavon nagy bőgés kíséretében. Utána a többi is követte. Jó kis nap volt, melyről az is megmarad az emlékezetemben, hogy életemben ilyen homokvihart még nem láttam. Lehűlés jött, eső nem volt, de szél igen, amely – homokhátság lévén – jól megkavarta a homokot és hosszan-hosszan vitte.

A tó széle, benne patanyomok és egy kis madár


Felrepül a madár


Eredetileg nem volt betervezve a bivalyrezervátum. Kár, hogy a bivalyokról nem készítettem képet, de egyébként meglehetősen messze voltak. Engem nagyon lenyűgözött a környék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...