hasonló bejegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2024. augusztus 29., csütörtök

Tulipánok

 A halak maradékából a kedvenc virágom.



Le vagyok maradva a dolgok elhagyásában. (Ezek is abba a kupacba mennek.) Jövő héten már több helyen járok. Igazából gondot jelent a csomagolás. Eddig még volt webáruházból küldött, jellemzően eredetileg zsinórt tartalmazó, onnan kimenekített darab. (El is hűltem, hogy egyenként csomagolták, környezetvédelem sehol.) Most már körül kell nézni, van-e másutt, ha esetleg mást tartok benne, azokat össze lehet-e tenni, illetve a nagyságuk megfelelő-e. Ezért én venni nem akarok. Gondoltam arra, hogy van műanyag tasakzáró gép (nem kell komolyra gondolni, egyszer adták ajándékba, akkora mint egy tűzőgép) és annak segítségével gyártok. Mire rábírom magam, hogy keressem meg, mire az előkerül, mire kitapasztalom, hogyan is kell...

Hal 2.0

Ő menni fog a családi karácsonyra. Azt hiszem az elsőnél spóroltam a fonállal, mert ez nagyobb. 

Nem tudom kinél mi vált be. Én megnézem részben vagy egészben a videót. Memorizálok pár lépést és ha elakadok ismét megnézem. Jelen pillanatban el sem tudom képzelni - egyébként se - hogy mappa az ölemben, ami melegít. Közben a gépen a videó, hol megy, hol megállítom. Az is fűt.

No, mindegy. Így eshetett meg az, hogy kevesebb szállal dolgoztam először. Ez már akkor gyanús volt. Viszont nekem jobban tetszik az első. Mind formára, mind színre.


Mellé tettem a lehetetlen színű tekercset. Mind a kettő ebből készült. 

2024. augusztus 28., szerda

Aranyhal

De jó lenne találni a mesebelit...

Nem kis munka volt. Ez egy tekercsről készült. Egy 0,8 mm-es poliamid zsinórból. Sűrűn színátmenetes. Nincs is igazán átmenet, egymást követik a színek, egy-egy maximum arasznyi hosszan van. Azért hogy elkerüljem a színbeli káoszt, ezért igyekeztem, hogy a szálak színe hasonló legyen. (Borzasztóan nézett volna, hogy egyik csomó sárga, majd pink, zöld, narancs stb.) Persze csak nagyjából, mert az aranyhal se egyszínű. 

A farokuszonyán próbáltam egyszerűsíteni, mert szerettem volna, ha kisebb helyet foglal és ezáltal nem csak díszítésre szolgálhat, hanem akár kulcstartó mellé, táskára dísznek. Az uszonyát a levágott darabokból csináltam. Úgy döntöttem, hogy az a törzs színétől eltérő legyen. Ezt is egyszerűsítettem.


Videó: Itt

2024. augusztus 27., kedd

Béka

Akár dísz is lehet. Régen - még a nyomógombos világban - volt ez a mobildísz rögzítésére árult függő (nem is volt az csak pár éve), annak segítségével raktam fel a virágra.

Ezt most azonban el fogom hagyni majd. (Kép alapján készült, de van róla videó is a neten. Csak nekem nem volt kedvem megnézni. Megpróbálkoztam nélküle.)

Az állat annál sokkal kisebb, mint ami a képernyőn látszik

2024. augusztus 26., hétfő

Teknős

 Ő az én kulcscsomómat fogja díszíteni. 


Készítéséről videó: Itt. Annyival tudnám kiegészíteni, hogy domborúsága miatt a hátoldalán lévő csomót kényelmesebb menetközben eldolgozni. 

Még most se igazán értem a hátán lévő csomókat. Végül csináltam-csináltam, de nem biztos, hogy újra tudnám produkálni.

2024. augusztus 25., vasárnap

Pók

ha esetleg nem felismerhető...

Megfejtettem, mi az ami állatfigurának megnyerte tetszésemet; az az 1 mm-es viaszolt poliészter zsinór.

Ez azonban sodrott zsinór. Hátránya, hogy rúgja ki magát, ezért az olvasztásra nagy figyelmet kell fordítani. Ami miatt erre esett a választás; szép. Az olvasztással igyekeztem befolyásolni, hogy merre álljon a láb. Laposfogót is bevetettem. Nyilván csak nagyjából áll úgy. (De az állat is állandóan másképp tartja az egyes lábait, ahogy gyalogol.)


Hasonlóról videó: itt

2024. augusztus 24., szombat

2024. augusztus 23., péntek

Pillangó

Bekebelezett. Találtam egy nagyszerű lepke mintát. Viszonylag egyszerű, de mutatós. Háromféle csomót tartalmaz.

Ezeket a fonalakat már régóta tartogatom. Amikor megérkezett, akkor azt gondoltam, hasznavehetetlen. Jelentem nem az. Bár most se vagyok okosabb, hogy milyen és honnan volt. Nem feliratoztam. Szépen olvad hőre, nem ég feketére. 

A minta azért tetszett meg, mert a két szárnyát egy-egy lépésben csinálja meg, nem pedig szárnyanként kettőben. Eleve két színt tartalmaz, plusz a középső rész. Szépen behajlik a szárnyainak vége közép felé. A potroh vége is le van kerekítve. (Ez rém egyszerű egy félcsomó mindössze.) 

Nem akartam bonyolultba bocsátkozni, állandóan videót nézni, leállítani. Akkor a kikapcsolódás része odavan. Kétszer megnéztem a videót, két képet lementettem és nosza. Jó, így is volt bontás benne, de kényelmesebb volt, mint a videót nézve csinálni.)

Hozzá olyan gyöngyöt találni, amin átfér a zsinór művészet. Persze lehetne finomabb zsinórt használni, hozzá swarovski kristályt, de gyereknek inkább nem.

Kb. öt centis. Zsinórból a szárnyaihoz 10*50 cm-t (ebből 6 db a zöld) és 2*50 cm feketét használtam.

Magamnak jegyzet, a felső sor utáni sorok: kintről befelé, kintről befelé, a többi meg bentről kifelé.

Minta: Innen

Egy bonyolultabb

Hóbaglyok

Csak addig-addig, hogy nekiálltam csomózni. Megláttam egy képet, megnéztem egy videót és az elindított. Az első is csak hasonló a videóhoz, másodjára meg nem akartam ugyanolyat csinálni. Előkerültek a kínai szemek is. 


Anyagszükséglet: ezek 1,5 mm-es makramé fonálból készültek. 

Darabonként igényeltek 5*60 cm és 3*20 cm hosszú zsinórt

Hasonlóról videó: Itt

2024. augusztus 20., kedd

Random kedvesség

Amikor olvastam a csoportról, nagyon megtetszett. Manapság az egymás mellett élők sem tudnak figyelni egymásra, kellenek az ilyen apróságok. Ha egy embernek is kellemessé tesszük a napját vagy hitét az emberségben, akkor nem hiába van.

Reálisan megítélve sok dolog kell, hogy a megfelelő emberhez kerüljön. Bár a csoport leírása szerint nem a visszajelzésért csináljuk, de azért jólesne és engem is segítene az embertelenségben edződő lelkemnek. Kis kikapcsolódás, mely derűt, pozitivitást, örömöt hozhatna és ezzel rajtam is lendítene.

Elsőként a régebben készített, valamiért tovább nem ajándékozott dolgokat fogom elhelyezni. Próbaképp jó ez. Aztán ha időm engedi, egyszerű dolgokban gondolkozok; hiszen a gesztus a legfontosabb.

Szerintem ez a szív - melyet a napokban találtam meg itthon - csak más színben szerepelt eddig a blogon:

Mivel már készen vannak a dolgok, ezért most legnagyobb feladat a szépírásomat elővenni és papírra vetni a kísérő szöveget. :)

2024. augusztus 16., péntek

Célba ért...

 Egy "köszönöm, hogy velünk voltatok" írás végén mivel modern időket élünk a neten:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...