hasonló bejegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2024. július 15., hétfő

Az első állatka

Egy nagyobb projekt része egy általam skiccelt méhecske hímzése. Kb. két centis, így nem sok időbe telt a hímzése. Kisebb, mint a képernyőn látszik. Soványka, no de szárazság van. A hátsó lába meg ízelt, hála a szövetnek.

Anyagszükséglet:
- vászon,
- hímzőfonal négy színben
Egyebek: tű, olló

5 megjegyzés:

  1. Kiváncsi vagyok, mi lesz belőle...Ügyes vagy...Gondolkodtam már, hogy újra megpróbáljam a tűfestést, most modern hímzésnek hívnak, de valami mindig visszatart...Szépek a virágok, és az állatok, madarak, bogarak, minden... teljesen el vagyok tőlük dőlve...Annak idején, én csak a búzavirágot tanultam, mert az kellett a munkához...
    Nem felejtettem el az igéretemet, csak most a szoba közelébe nem tudok menni, de ez a hőség is teljesen kifektet

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Várom türelemmel. Ez a hőség mindenkit kifektet. A tűfestés szép-szép, de van aki korrektül látja? Egy szállal?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem tudom..én perlével varrtam,és batiszt anyagra,az akkori Szovjetunióba mentek blúzok... Annyira nem is figyeltem... egy szálal vannak himezve? mert a szár még csak szép is,,, de ezeknek az öltéseknek fedni kell, kellene....Én inkább azon voltam kiakadva, hogy egy készlet mennyibe kerül...Jó tudom, minden nagyon drága...Engem az tart vissza leginkább, hogy azon túl hogy sok idő kell hozzá, mire hibátlan, nyílván elsőre nem sikerül hibátlanra... hogy aki esetleg kapja, nem értékeli a belehesszelt munkámat...Megfogadtam, szekrénybe nem dolgozok...Hosszú évek alatt tanultam meg a hajócsipkét, senki nem értékeli, a nagy terítők , ami 50-70 centi kör alakúi mind a szekrénybe van, zacsiba...

      Törlés
  3. Ott ahol néztem, osztott hímzőfonal egy szálával hímeznek. A Perle annál vastagabb... de nyilván egyedi megoldások is vannak. Hímzőkeret mindenféleképpen kell. A kész mintáknál van olcsóbb megoldás is. Neten találni mintákat és van indigó. Azonban azt gondolom, hogy először mindig érdemes videókat keresni, nézni.

    Igen, amit én csodaszépnek gondolok, más lehet, hogy rá se hederít. A hajócsipke is nagyon munkás. El nem tudom képzelni, hogy egy terítő elkészítése mennyi idő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. attól függ, mint mindennél... mennyi időd van vele foglalkozni, és milyen gyorsan tudod a hajót forgatni...nekem lassan ment, megy..

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...