hasonló bejegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2018. november 20., kedd

Nagyikockás szívek

Nem nagyon vesz be idén a karácsonyi előkészület. Nem érzek indíttatást a csillogó, fényes, habos-babos karácsonyi díszek készítéséhez. Talán a sokáig tartó ősz, talán az, hogy sok más, hétköznapi élethez kapcsolódó terv miatt van ez. Viszont ezzel ellentétben több embert akarok valamiképpen megajándékozni, kedveskedni neki. Nem tudtam, hogy ezt az ellentmondást hogyan hidaljam át. Vagy nekiesek nem kimondottan karácsonyi, hasznos ajándékok készítésének vagy jelképes ajándékot adok. A munkatársak esetében ez utóbbi mellett döntöttem. (Sőt mozgósítok be nem fejezett és saját részre készült darabokat is.)

Ennek része pár egyszerű, gyorsan elkészíthető szív is.


Fonal: Ice Yarns Bamboo Natural piros és 
Cable 5 Oro fehér
Tű: 2,5 mm

Először volt dolgom bambusz fonállal. Van egy kis fénye, puha, olyan igazán ünnepélyes. A fehér fonal is jó minőség, a célnak megfelel, a jól megszokott pamut. Körülbelül ilyen nagyságú szíveket akartam. Ezeknek a fonalaknak a vastagsága pont megfelelő hozzá. (És még kísérleteznem és keresgélnem se kellett. Egyik színben sincs másik hasonló vastagságú fonalam, szóval nagyjából egyértelmű volt.)

Mivel olyan jó kis fonal főként a piros és még fénye is van, nem keményítettem.

Ahogy lenni szokott az egyszerű, de nagyszerű minták kitalálóját - mivel már olyan sokszor osztották meg a neten és olyan sok helyen fellelhető név feltüntetése nélkül - homály fedi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...