hasonló bejegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2021. október 25., hétfő

Szívünkben tovább élsz III.

A kedvencem. Pár hete túráztunk. Soha ilyen szép nem volt még a határ, a sóvirágtól lila volt. Szedtünk belőle elég sokat. Több csokor a temetőkben talált helyet, de haza is hoztam. Direkt abból a megfontolásból, hogy felhasználom koszorúba.

4 megjegyzés:

  1. Mindegyik koszorú szép lett, de az utolsó tetszik legjobban.Valamikor nagyon régen, ismerős ment busszal arra fele, hogy vad sóvirágot szedjen, mert erre nincs, vagy csak venni lehet, mert ingyen utazott.Sokat dolgoztunk száraz kötészeti díszekkel, viszont az elmúlt évekbe, már nem, inkább poliform és selyem virágok és termések jöttek szóba, eltarthatóság miatt és nagyobb vásárló tömeg miatt.Ezek a díszek jobban megmaradnak a temetőbe is, ügye az esőnek is jobban ellen állnak.Valaha el sem tudtam volna képzelni, hogy poliform és selyem virágokkal fogunk dolgozni, és hogy a temetőbe mindig legyen virág, én is viszek a vázákba, mert messze vannak a szereteim a temetőbe.

    VálaszTörlés
  2. Magam is úgy gondolom, hogy ez a legmutatósabb.

    A sóvirág pozitív hozadéka a nagy szárazságnak. Pécs környékén mediterrán az időjárás. Errefelé kimondottan kegyetlen egysíkú forróság délibábokkal és kora ősszel sóvirággal. Az idei év rendkívül termékeny volt. Annyira szikes volt a talaj ahonnan szedtem, hogy a cipőm orra belefért a talaj több centis repedésébe. Cserébe gyönyörű volt a táj pár hétig.

    Tudom, hogy vannak már szép műanyag virágok, de egyrészt még mindig idegenkedek, másrészt pedig először a régi készletemet szeretném elhasználni. A tartósság sem elsődleges szempont nálam. Szerencsére az egyik temető elég közel van.

    VálaszTörlés
  3. Bár a nemesített sóvirág több színben létezik és nagyobbak a virágai, de a szára pedig vastag és egyenetlen.

    VálaszTörlés
  4. A szának nincs jelentősége, általába le is vágjuk, tény hogy a nemesitett dúsabb, .Szerencsére nem dolgozom már vele, milliószor szurta a kezem, ilyenkor nem tudok kesztyűt használni...szép de rövid életű..Mi is termeltünk régen, de ha kicsit is tovább maradt a szárán, vagy ép nem értem rá leszedni, és közben megázott, ment a kukába, mert megbarnult..."nagyüzembe" feldolgozni, nem ment... amig várakozott, mert előre kellett készülni, penészedett, megbarnult...Én örülök, hogy felváltotta a poliform és a száraztermések...Előre lehet vele dolgozni, már juniusba elkezdem, hogy ilyenkorra kész legyek...bár idén nagyon későn álltam neki a betegség , műtét miatt...De látom nagyon szépen elboldogulsz a termésekkel, szépeket szedtél..., gesztenye is egyébként jól mutat a díszeken...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...