hasonló bejegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2016. december 26., hétfő

Szaloncukrok

Hogy mi készült ezután az utolsó pillanatban? Ezek a szaloncukrok. Bár egyszerűnek tűnnek, de azért a csipke felvarrás, kiszabás, összevarrás, kifordítás, megtömés, két oldalának az összehúzása viszi rendesen az időt.

Felhasználásra kerültek a kimaradt, az örökölt anyagok. Sok helyen megtalálható a neten az elkészítése. Nekem a 10 * 8,5 cm-es méret jött be, a "cukor" 2-2,2 cm-re került a szélétől. Kicsit kísérletezgettem vele, mert először túl kerekek lettek.



Az utolsó doboz

Van az a pont minden kézimunkát kedvelőnél, amikor már a kimerültség miatt nem élvezi annyira a hobbiját. Nálam ez a pont ennél a doboznál érkezett el. Ez már az utolsó előtti pillanatban készült el...



Tésztás doboz

Ismét egy doboz díszítése készült el, ezúttal ajándékba.



2016. december 25., vasárnap

Küldetés teljesítve!

Először ellenállást éreztem magamban, hogy karácsonyra tojást készítsek, de a kérés olyan személytől érkezett, akire mindig számíthatok és már a kérés maga is sugallja, hogy rajongással van értük. Végülis miért ne lehetne kettős hasznosítású valami. Felkerül a fenyőfára is és tavasszal barkaágra.


Nővérkém tavasszal meglátott nálam egy tojást, melynek a középső sávja színes volt. Innen indult az egész. Azt a tojást elajándékoztam. Ezekkel együtt már tíz horgolt tojása van, amelyek ha nem díszítik a lakást elférnek egy tartóban.

Ez a karácsonyi időszak most úgy ment végig, hogy nem rohangáltam folyton rövidáru vagy hobbiboltba, nem jött csomag postán. Itthoni készletet használtam. (Ez részint annak köszönhető, hogy van itthon sokféle dolog, másrészt meg feltaláltam magam.) Jó érzés!

2016. december 21., szerda

Dobozok

Ezeket a dobozokat még az utolsó pillanatban fel kellett díszítenem. Tegnap hozták, ma elkészítettem, holnap leszállítom. Beléjük házi készítésű száraz tészták kerülnek majd.

Gyakorlatilag cipős dobozok, nem a legerősebb karton, van is itt-ott apró hiba az anyagukban, de próbáltam belőlük kihozni amit csak pár óra alatt tudtam.



2016. december 15., csütörtök

Dióhéj díszek

Vágyakozás, szépen kérés hatására újabb babák születtek. Szerencsére a rövidáru boltban még mindig árulják azt a szokatlan méretű fagolyót, amelyet én szoktam használni. Szalagból már természetesen nem lehetett kapni a tavalyit. Ezúttal két baba ébren is van.


2016. december 13., kedd

Réka róka



Mivel nagy sikert arattak a rókák, ezért még egyet kellett készítenem. A ruhájukról pár szó: saját agymenés mind a kettő. Hátul három-három gombbal kapcsolódik. Egyik riglis, a másik gomblyukas megoldással. Kétféle szaporítást alkalmaztam. Talán a fényképezés szöge nem megfelelő, mert a szoknyarész nem takar ennyit a lábakból. Irtó nehéz ilyen kicsi holmit készíteni. A másik az, hogy a rozsdabarnához illő csajos színt is nehéz találni. (A rózsaszín ugye adott volt, nekem kellemesebb a bordó.) 

Most heverem ki a rókák okozta "megrázkódtatásokat". Párhuzamosan kötöttem őket, így volt olyan időszak, amikor még nem láttam, hogy összeáll ebből valami, csak kötöttem-kötöttem és kötöttem. Majd mikor az első rókát összeállítottam fogott el az elégedettség érzése, hogy ebből csak lett valami. A második ruha hamarabb kész lett (egy újfajta elgondolást gyorsan ki kellett próbálni), mint a róka maga.

ui.: A kép óta alakítottam egy kicsit a karuk állásán (úgy természetesebb), meg a rózsaszínű ruhásnak masni került a fejére (ez kérés volt). 

2016. december 12., hétfő

Rókalány

Elkészült a rókának a lányos verziója is kérésre. Rég szenvedtem valamivel ennyit, mint a ruhával. A kérés az volt, hogy lányos legyen, mi több rózsaszín.



2016. december 6., kedd

Mindenki jól viselkedett?

Akkor tuti, hogy ma számos csizmában hagyott ajándékot a Mikulás.

Az én Mikulásom sebtében ezt készítette:



Kis szütyő pár finomságot tartalmaz. Az én kezem kényelmesen belefér. Őszintén? Felettébb elégedett vagyok. Egyrészt a transzferálás szuperül sikerült. (Csak kell neki fél nap pihenő, amit én sose tudok kivárni, de most szerencsére így jött ki a lépés.) Másrészt pedig némi varrás gyakorlatnak köszönhetően nem kellett agyalnom a varráson, pikk-pakk készen lett. Belül drapp-arany színű béléssel. Harmadrészt pedig a varrógép is kapott egy kis gondozást, olajozást, tisztítást utána.

A hátulja, mivel ügyeltem a szabásra is:

 

Többen is megérdemeltek volna ilyen apróságot, de futok az idővel.

Mikulás és rénszarvas

Ha még nem volna elég, akkor "önszántamból" is csináltam egy táblát. A tábla formájáról rögtön ez a duó jutott eszembe. Ez lehet, hogy az enyém marad. :)


2016. december 4., vasárnap

Eszkimós

A szokásostól eltérő dizájn. Sötétebb színek, más felirat. Mivel ajándékba készült, ezért kicsit "befeszülve" készítettem, fontos, hogy minden a helyén legyen.

A transzferálás nagyon alkalmas régies dolgok elkészítésére. Néha a határok nem olyan élesek, a betűk inkább szürkék, mint feketék. Viszont én is - sok más készítőhöz hasonlóan - mindig az élesítésre törekszek, a pontosságra, javításokat ejtek ennek érdekében. Teszem ezt annak ellenére, hogy tetszik a vintage stílus. Na, most kicsit másképp voltam; textilre vittem, amely már eleve eredményez egy másfajta textúrát, a festéket kikentem. Lazábbra vettem.


Szarvasos visszaszámláló

Elmondhatom, hogy sikert arattak a tábláim. Ez már utánrendelésre született. Egy nagyon önazonos lány választotta a mintát. Abszolút passzol hozzá; egyszerű, kifinomult.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...