hasonló bejegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2016. július 4., hétfő

Tengerész nadrág

Frissen a varrógép alól:




Kwik sew mintája alapján. Mit ne mondjak. Egyre jobban becsülöm az áruházakban lógó holmikat. (Legyen az kínai vagy minőségi.) Persze hogy a különlegesség felé irányult a figyelmem. Húzózár helyett az eleje nyitható le a hat gomb kigombolásával. A zsebek így nagyrészt funkciójukat vesztik. 

Az anyagválasztás nagyon jó volt. A kék virágos "farmerhatású vászon". Nem gyűrődik és könnyű, vékony. Ezt kereszteztem vékony farmerral. A dereka masszív, alul lenge. 

Elég nehéz volt eltalálni a szükséges méretet, mert fércelés ide, övpánt nélküli próba oda, csak nem vált világossá az utolsó mozzanat előtt, hogy mennyire is jó a méret. A végén még a gombokat is arrébb varrtam pár millit, hogy jobban kifeküdjön a derekamra.


Magamnak: XS méretet vettem végül alapul. Deréktájon - mint az eleje-hátulja, mind a két eleje összevarrásánál - kevesebb varrásszélességet hagytam. A többi helyen jó volt, amit a leírás tartalmazott. Az "igazság" a két méret között van. Magam fotóztam, a kép csalóka, nem ráncolódik ennyire elől.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...