hasonló bejegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2015. október 30., péntek

Kicsi koszorú

Váratlanul segítenem kellett egy távoli rokonomnak koszorú ügyben. Ennek nem annyira örültem, mert jobb úgy, ha már készen van valami és úgy tetszik meg másnak, mint ha szorult helyzetben kell valamit készíteni és azzal muszáj megbarátkoznia, ha tetszik, ha nem. 

Az első meglepetés az alapok mérete volt. Az egyik egy arasznyi, a másik egy kicsit nagyobb és vastagabb. A munkálataimat szűkebb családom követte nyomon. Csalódottak voltak mert véleményük szerint méretüknél fogva kevésbé lehet díszíteni. A végeredményről nekem vegyes érzelmeim vannak...


2015. október 29., csütörtök

Koszorú sok szalaggal


Idén inspirációk nélkül kezdtem hozzá a koszorú készítésnek. A kezem se állt rá. A végére jöttek volna meg az ötleteim.

2015. október 28., szerda

Bordó szalagos koszorú


A szalag bordó színű kis téglás beütéssel. Szép, harmonikus, nem kirívó. Élőben szebb, mint a képen.

2015. október 27., kedd

Kalászos koszorú narancs alappal


Újításként idén ezt a tömőrített papírt (?) használtam. (Cellulóz biztos van benne, így az időjárásnak nincs kitéve.)

2015. október 26., hétfő

Kalászos sárga-bordó koszorú


Halottak napja előtt mindig szétnézek pár virágboltban. Van olyan, ahol anyagkímélően készítik a koszorúkat. Ott általában az elrendezéstől mutatós. A kedvenc boltomban idén búcsút intettek a hagyományos kerek koszorúknak. A kínálatuknak már csupán harmada ilyen. Van náluk fatörzs szeletre készített sírdísz, négyszög alakú teli, kereszt alakú mohás. Nekem legjobban a fatörzs alapú tetszik. Készítik mécsessel vagy anélkül, hosszúkás alakúra. Puhatalóztam a családtagjaimnál, mennyire tetszenek nekik a sírra lehelyezhető díszek - nem mint ha lenne hozzá alapanyag - de a "biztonságos", felrögzíthető, hagyományos kerekhez ragaszkodnak.

2015. október 25., vasárnap

Dióhéj babák

Mivel a rövidáruboltban szép aranysárga zsinórt kaptam, ezért ki kellett próbálnom a babák arany színű variációját is. Ha lehet, még egy fokkal jobban tetszenek, mint az előzőek.


2015. október 24., szombat

Dióhéjban

Az idei első karácsonyi díszek. Azt gondoltam, hogy gyors lesz az elkészítésük. A sokadik darabnál valóban az volt. Viszont ehhez is kell fagolyó, dióhéj, anyag, csipkeszalag, tömőanyag, ragasztópisztoly, filctoll. El lehet vele pepecselni.

Első körben tíz készült. Egyet rögtön elajándékoztam a dióhéj beszállítómnak. Nyolcat elkértek belőlük.



2015. október 20., kedd

Falevelek, gesztenye

Színeiben legszebb évszak az ősz. Bár sokan már a karácsonyi ajándékokat, portékákat készítik, nekem nem volt kedvem elrohanni mellette. Az ősz szebbik arca:


2015. október 18., vasárnap

Nemezelt süni

Nem gondoltam volna, hogy ilyen hosszadalmas lesz elkészíteni ezt a sünit. Meghorgoltam a törzsét, rávarrtam egy borzas hajgumit, utána pedig aprólékos munkával nemezeltem a horgolt felületre a fejet, arcot. Szerencsére a horgolás "befogadta" a gyapjúszálakat és a hajguminak se esett bántódása az akciótól. (Féltem, hogy véletlenül a gumirészbe szúrok és elpattan.) Sajnos jó képet nem sikerült készíteni róla. Pisze orra van és gyerekes tekintete.


2015. október 7., szerda

Őszi asztali dísz

Jönnek hamarosan az esős, hideg őszi napok. Mint ahogy télen szívesen gyönyörködök a színes, gyertyás díszekben, így most sincs ellenemre. A gyertya akciós volt. Mézeskalács illatú. (Nem szeretem a mű dolgokat még illatban sem, de ennek finom illata van.) Ez a megvilágítás sajnos nem adja vissza az eredeti színeket. A tűztövis bogyók élénk narancs színűek, a gyertya sötét zöld, világos zöld és fehér színű, az agyag tál pedig szép "agyag színű". :)


2015. október 5., hétfő

Nemez makkok

Vizes-szappanos nemezeléssel készítettem nemez makkokat dekorációs céllal. A makk kupakokat olló segítségével fúrtam ki és madzag függesztéket kaptak.



2015. október 4., vasárnap

Sünék...

... avagy Sün Adorján, Sün Dorottya és Sün Piroska. Csekély kis dísz a munkahelyre, ami bőven elbír egy kis díszítést. Mindenféle megfontolás és tervezgetés nélkül estem neki. Az ötlet a netről származik. Jobb lett volna jobban kinyílt toboz, de így is megteszi. Modellező agyagból készültek és kb. másfél nap alatt száradtak meg levegőn.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...