hasonló bejegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2015. augusztus 23., vasárnap

Swarovski kapcsos bőr karkötő

Egy hibás swarovski kapocs került a birtokomba. Nem nagy a hiba, csak a szélénél egy helyen hiányzik abból az anyagból, amelybe az apró swarovski köveket nyomkodják, ragasztják. Mivel másnak - még önhibámon kívül se akarok "selejt" terméket adni - így ebből saját karkötő lett. Ritka alkalom!

Nem nagy alkotás, csupán két ragasztás volt az egész. A középen lévő mágneskapocsba kellett a fonott bőrt beleragasztani. Cserébe nagyon mutatós. Akár hétköznapokon, akár ünnepi alkalomra hordható.


2015. augusztus 21., péntek

Vége van a nyárnak...

Ahogy ígértem véleményt írok a naptejről. (Elkészítéséről itt olvashattok.) A könnyebb kezelhetőség a nagy tégelyből emeltem át egy kisebbe is. Így nem kell az egészet hurcolni, kitenni melegnek, illetve kevesebb az esélye, hogy megromlik. Nem nyúlunk bele piszkos kézzel. (Nem mint ha nem szeretném a tisztaságot, de azért egy strand, kert nem steril terület.) Elsőre sűrűnek találtam a kencét. Megállt a fehér filmréteg rajtam, nehezen oszlattam el. (Tudom a titán-dioxid kimérésekor elkalandoztak a gondolataim, de szerintem helyes mennyiséget mértem ki.) Csak annyit tettem, hogy a kis tégelyt meleg vízfürdőbe állítottam és öntöttem még bele dióolajat. Nem sokat. Elkevertem, szépen visszaszilárdult.

Az illata továbbra is kakaós. Rajongok érte! Eloszlatása továbbra se olyan könnyű, mint a bolti termékeknél. Nem is tej állagú. Nem lenne jó és célravezető olyan flakonban tárolni, amelyen csak egy kis lyuk van a kinyomáshoz. Ez egy krém, amely számomra meglepő módon, még napsütés hatására se válik híggá. Bő fél-háromnegyed órás napsütésnek kitéve is még látszódnak a kiszedés nyomai a tégelyben, nem olvad, folyik, nem igazodik egyneművé. Nem hiszem, hogy a víz jobban leviszi, mint a bolti naptejekét, de még utána is marad filmréteg. Mivel én tartok a leégéstől, szorgosan kenekedek fürdőzés után is. 

Teszteltem kertben, strandon. Fél napos kinti tartózkodás volt a legtöbb, aminek kitettem. (Természetesen ez nem tizenkét órát jelent, hanem mondjuk egy délutáni strandolást. Kettőtől-háromtól este hatig-hétig.) A teljes időt napon, vízben töltöttem. Voltak kánikulai napok is. Szépen barnultam vele. (Volt tavaszi napfürdőzés is, így nem hófehér bőrön teszteltem.) Többet teljesít, mint vártam. Valószínűleg az illat és az a tudat, hogy valami nagyon jót kutyultam, kellemes érzéssel tölt el és szeretem a napkrémet.

2015. augusztus 18., kedd

Táska magamnak

Már évek óta készülök táskát varrni. Mindig megcsodáltam mások textil táskáit. Időnként megragadott egy-egy részlet és tájékozódtam a neten annak elkészítési módjáról. Saját tapasztalataim és elképzeléseim alapján határozott kép állt össze a táska méretéről, illetve arról, hogy "mit tudjon" a táska. Persze mindent! Legyen rajta hátul cipzárral nyitható zseb, belül osztott zseb, karabiner a kulcscsomónak és ha már szuper kis mágneskapcsot vettem, akkor zárja az elől lévő zsebet, az egész pedig felül szintén cipzárral záródjon, mert fő a biztonság.

Az elmúlt években amikor elcsábultam és valami szépet láttam vettem varráshoz anyagokat, cipzárt, karabinert, mágneskapcsot. Miután vasárnapra esőt jósoltak, vettem egy mély levegőt (no meg ollót, gombostűt, vasalót elő) és belevágtam. Több anyag között vacilláltam, de végül az ész érvek döntöttek és azt választottam, amelyhez volt két sötétbarna cipzár. A bélésanyag már egy turis látogatásom óta várt a bevetésre. A külső anyagot halvány mályvás rózsaszín alapon csokoládé barna rózsák díszítik. Még a beavatás után is nézegettem a száradó anyagot, hogy vajon jól választottam-e, nem túl kislányos-e és táskának való-e. Így utólag ránézve már nincsenek kétségeim. Nem kiabálós, nem Barbies. Visszafogott és nőies.


Mivel elképzeléseim voltak, ezért saját magam szerkesztettem szabásmintát. Voltak olyan technikai dolgok, amelynek nem néztem utána, így igazán izgalmas folyamat volt a készítés. Mindig amikor egy részfeladaton túl voltam, örültem és már is jött utána a következő kihívást jelentő dolog.

Természetesen van amit már másként csinálnék, de összességében elégedett vagyok. Elsőként a hátoldalon lévő cipzáras zsebet készítettem el és utána rém büszke voltam magamra.


Nem maradt el a többi elképzelés megvalósítása sem. Sok dolgot fel tudnék sorolni, amellyel elégedett vagyok. (A méret, a merevítés - melyet közbélés és táskamerevítő bélés ad, a zsebek.) Viszont szívesen kipróbálnék más bélést is, a hátsó, cipzárral nyitható zsebnél más megoldást is ki akarok próbálni. A felső cipzár varrási technikáján pedig még mit csiszolni. Elképzelésem van rá, így majd legközelebb. ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...