hasonló bejegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2014. december 27., szombat

Fürdőbomba

Az idei év meglepetése a családi karácsonyon a fürdőbomba volt. Van olyan, aki azt mondta, hogy elronthatatlan. Ezt azonban túlzásnak vélem, minden elrontható. Ennél leginkább az állagra kell figyelni, amely tapasztalat híján nem tudtam, milyennek kell lennie. Sokat segített az, hogy több helyen írták, hogy olyannak kell lennie, mint a nedves homoknak, összenyomva megtapad, de utána könnyen szétmorzsolódik. A tapasztalatom azt mutatja, hogy szárazabbnak kell lennie, mint gondoltam volna, inkább nyirkosnak. A sokadik már ráérzésre ment. Volt olyan, hogy száraz hozzátevőt (szódabikarbónát) kellett még hozzá önteni és volt olyan, hogy nedvesebbé kellett tenni (még zsíradékot hozzáadni - kókuszolajat). Bár recept alapján (ebből), méréssel dolgoztam, de a mérleg nem pontos, csak úgy nagyjából mér, így - ahány mérés, színezés, illóolaj - annyiféleképpen sikerült. Nem baj, ettől lett olyan házias kinézetű egynémelyik. 

Készítettem levendulásat és narancsosat. A narancsosak kicsit lágyak lettek, így lett egy kis talpuk, de gondolom, az élvezeti értékükből nem von le semmit. Szépen megszilárdultak. Másfél nap után celofánba csomagoltam őket, raffia szalagot kötöttem rájuk és feliratoztam.



2014. december 21., vasárnap

Asztali dísz fonott kosárkában



Havas, szánkós adventi koszorú

Még soha nem dolgoztam, ilyen hosszú, gótikus gyertyákkal. Nagyon elegánssá teszi a koszorút, viszont lehetetlen úgy fényképezni, hogy minden látszódjon vele együtt.

Nekem ez lett az idei kedvenc díszítésem. A munkahelyi irodába készítettem. Jó minőségű műhavat használtam hozzá, ugyanúgy kristályosan csillog, mint az igazi. Hógolyókat is készítettem, a vízszintesen kifeszített szalagon hó, szánkó és rajta egy ajándékcsomag. A tobozok is havasok, valamint a gyertyák alját filccel vontam be, amelynek teteje szintén havas.




2014. december 11., csütörtök

Olivin fülbevaló 2.0

Sok újdonsággal nem rukkoltam elő itt a blogban. A kereslethez alkalmazkodtam, amely vagy többet kért egy darabból és/vagy olyat, amelyet korábban megmutattam. Azért hoztam valamit:

Talán pont egy éve, hogy ezekben a színekben kérték tőlem ezt a fülbevalót, még hozzá nem akárki, hanem Moonsafari (akinek mindig megcsodálom a munkáit). Nem kért rá lándzsagyöngyöt, mert saját maga akarta rá elkészíteni az otthon meglévő gyönggyel. 

Most örültem, hogy a megrendelő hagyta magát rábeszélni egy lándzsagyöngyre. (Mivel a gyöngy nélküli fülbevalót látta, ezért ő ezt így fogadta el, de nekem hiányérzetem volt.)



2014. december 9., kedd

Brondolf

Vezsuzsi Brondolf mintája csüngőkkel ellátva bordó-barna színben. A végére megszerettem.



2014. december 1., hétfő

Az idei adventi koszorúm

Már jó előre kigondoltam, hogy milyen adventi díszt szeretnék és be is vásároltam hozzá az alapanyagokat, így az elmúlt hétvégén csak elő kellett húzni és szakítani rá egy kis időt.

Mindig is tetszettek a természetes anyagok. Még karácsonykor se húz a szívem az angyalkák, tollak felé és a csillámmal is csak óvatosan bánok. Ennek a koszorúnak egyik fő alkotóeleme a nyírfakéreg, amely már önmagában is hamvas - havas - hatást kelt. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...