hasonló bejegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012. július 15., vasárnap

Tized



Ahogy azt egy ismerőstől megtudtam a hétköznapi szóhasználatban tizednek vagy dekádnak nevezik ezeket a kis rózsafüzéreket. 

A megrendelő kettő füzért kért. Nem találtam a golyókhoz illő fúrt lapos gyöngyöt, ezért egy ajándékba kapott kis kabosont foglaltam be. Szerintem ettől különlegesebb lett.

2012. július 14., szombat

Rózsafüzér-gyűrű




Belendült a nyár és nem sok kedvem volt negyven fokban este villanyt kapcsolni és bíbelődni. A héten viszont jött egy enyhe hidegfront, egy sereg rajongás és két megrendelés, no meg 31 fok helyett csak 28 van itthon, így fogókat és tűt ragadtam, hogy a kívánságokat teljesítsem.

A megrendelés témája távol áll tőlem, hiszen nem volt vallásos neveltetésben részem és azóta se váltam azzá. Hiszek valami sorsszerűségben és abban, hogy a jó elnyeri méltó jutalmát. Bízom benne, hogy két felekezet (vallásosak és pogányok) jól megférhetnek egymás mellett, ha tiszteletben tartják egymást és nem akarják nézeteiket egymásra erőltetni.

A füzér mintáját egy a megrendelő által Spanyolországban vett fa füzér adta, amelyen szép faragott kereszt volt. Számomra furcsa volt, hogy ilyen mini. Kíváncsiságból megnéztem a wikipédián, azt sejtve, hogy a segédletemmel valamiféle szentségtörést fogunk végrehajtani, de tévedtem. Valóban az igazi rózsafüzér hosszabb, öt részre tagolódik és a részek között tíz-tíz kis gyöngy van, a részeket pedig nagyobbak határolják, majd a találkozásnál egy igazán nagy gyöngy, majd egy nagy, három kicsi egy nagy és a kereszt. Azonban létezik ez a fajta is, amelyet én csináltam, a megrendelő kérésére rózsakvarcból és swarovski kristályból.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...