hasonló bejegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2012. február 29., szerda

Horgolt karkötők

Tavaly tavasszal megtanultam a gyöngyhorgolást. Mind a török horgolást, mint a hagyományosat:







2012. február 28., kedd

Hajócsipke

 Az elmúlt évek új dolgokat is hoztak. 2010 nyarán megismerkedtem a hajócsipke készítéssel. Szó mi szó, nagyon aprólékos munka. Ahogy tapasztaltam (másoknál is) nincs rá kereslet. Nem tudom, mi az oka. Lehet, hogy nem tartják szépnek, formatartónak. Ízlés dolga persze. Nem kevésbé tartós, mint egy gyöngyékszer. Tömény keményítővel szépen ki lehet keményíteni. 

Ráadásul pehelykönnyű fülbevalók készülhetnek ezzel a technikával:




Karkötő:


Medál:


 Könyvjelző:


Valamint karácsonyfadísz:











2012. február 26., vasárnap

A régi alkotásaimból

Örök szerelem, a gyöngyfűzés. Kb. 2005-ben találkoztam először a gyöngyfűzéssel. Ámulatba ejtett, hogy miket véghez nem visznek a lányok. Pár év gyöngyözés és pár év szünet után rádöbbentem, hogy milyen sok újdonság van, mennyire gyorsan bővül a választék, mennyi új lehetőséget és ezzel együtt kihívást nyújt ez.

Én többnyire "gyönge" vagyok és elcsábulok a kínálatnak. Többnyire az egyszerű, visszafogott dolgok tetszenek, finom, árnyalatnyi különbségek, romantikus darabok. Elsősorban magamnak, rokonaimnak, ismerőseimnek készítem őket. Ha valaki megkér rá, szívesen készítek neki, mert tudom, hogy örömet okozok neki és vigyázni fog rá.
 
Néhány gyöngyös fénykép abból az időszakból, amikor pár fűzés után ráébredtem, hogy a kínai portékákból nem lehet szépet alkotni és találkoztam a japán gyöngyökkel, illetve a swarovskival:





2012. február 22., szerda

A kezdet

Nagyon tetszenek a kézimunka blogok és mindig csodáltam azt, hogy akik ilyet vezetnek, milyen tetszetős kivitelbe, egységbe tudják foglalni munkáikat.

Nekem is voltak már erre gyenge próbálkozásaim, amelyek ilyen-olyan (technika, kitartás stb.) oknál fogva nem mutatkoztak tartósnak.

Tudom, hogy rengeteg blog van már - épp ezért gondolkoztam már régóta, hogy van-e értelme egy sokadiknak - de belevágok. Úgy éreztem, kell egy saját... Ha másért nem is, önmegnyilatkoztatás miatt és hogy egy csokorba legyen azok, amelyekre egykor időt áldoztam...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...